Om Andreas

Vem är Andreas Cederqvist?

Föreläsare. Lärare. SM-tvåa två gånger. Rådgivare. Coach. Inspiratör.

Andreas växte upp i en liten by där det som förenade byn var fotbollen. Under uppväxten varvades utanförskap med att vara en i gänget där till slut mobbningen gjorde att Andreas bytte lag. Då började utvecklingen ta fart på riktigt och första SM-futsalfinalen spelades. Tyvärr i förlust. Året efter startade intresset för lärande.

Föreläst för över
10 000 personer

Som 19åring flyttade Andreas till Växjö för att studera till lärare. Under lärarstudierna växte intresset fram kring psykologi, utvecklingsfrågor och frågor som varför det inte blev ett guld i SM. När studierna var klara som 24-åring väntade en ny utmaning i livet, lärare på högstadiet. Klasser som fick vara med om första steget mot föreläsningskarriären. Redan som 25-åring startades Hjärnplus och eleverna fick vara försökspersoner både på teorier och på innehåll med varierande utfall.

Idag fem år senare föreläser Andreas för föreningar, företag och skolor och har föreläst för över 10000 personer. Mött företag som Daloc, Keyplants. Mött föreningar i över 10 olika idrotter, allt från 6-åringar till seniorer. Gjort föreläsningsserier för kommuner. Mött skolelever och mängder av skolpersonal. Föreläsningarna utgår från forskning och egen erfarenhet från idrotten, livet och läraryrket.